sâmbătă, 19 martie 2011

Atractii turistice in Cluj - MUZEUL DE ETNOGRAFIE

  MUZEUL          DE                  ETNOGRAFIE           -     CLADIREA REDUTEI

 Clădirea a fost construită în sec. XVII, în stil empire. În secolele XVIII-XIX, aici a funcţionat un han. În secolul al XIX-lea, a devenit unul dintre cele mai importante edificii politice si culturale aleTransilvaniei. Sala mare a oferit spaţiu şedinţelor publice, proceselor, balurilor şi concertelor. Aici au concertat: Johanes Brahms, Franz Liszt, Bela Bartok şi George Enescu.

In 1894 tot aici s-a desfăşurat, procesul Memorandumului, judecarea acelora care în 1892 au prezentat împăratului Austriei, Francisc Josif, un Memorandum prin care protestau împotriva politicii de deznaţionalizare practicată de guvernul maghiar. Importanţa palatului a scăzut deodată cu începerea construcţiei spaţiilor mai mari. 

O perioadă scurtă adăpostea Muzeul de Artă, iar din 1959 s-a instalat aici Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Din cauza restricţiilor de spaţiu, criteriile de selectare a exponatelor sunt extrem de riguroase.

Varietatea sectoarelor: vânătoare, pescuit, păstorit, agricultura, prelucrarea fibrelor textile, cojocărit, olărit, extragerea si prelucrarea metalelor, costume populare, covoare, obiceiuri tradiţionale atrag pe cei interesaţi. Muzeul are şi o secţie în aer liber. 
Vizitabil: marţi-duminică 9,00-17,00
 CONTACT:0040-264-592-344
Limba de informare:engleza,franceza,romana,germana

Adresa :str.Memorandumului,nr 21

Sursa:                                                                                                                         http://www.welcometoromania.ro/Cluj/Cluj_Muzeul_de_etnografie_r.htm


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu